23 Kasım 2009 Pazartesi

AURA




Gecen hafta Nisantasi'nda gezme firsati yakaladigim bir diger sergi de C.A.M galerideki Murat Germen'in Aura isimli fotograf sergisi. Iceri ilk girdigimde o kadar canli ve patlayan renkler gozumu aldi ki fotograf sergisi oldugunu bilmeme ragmen acaba bunlar resim mi diye kendi kendime sormadan duramadim.Sanirim bu fotograflarin teknik olarak bu kadar resimi andirmasinin serginin ismiyle bir iliskisi var: Aura. Galeride, muzede, sanat fuarinda olsun veya pazarda, markette olsun; sergilenenlerin belli bir aurasi varsa daha cok tercih edilirler. Bu aura, sergilenin kendine has 'guzelliginin' otesinde sekillendirilebilirler de. Ornegin moda egilimlerinden, mekanin niteliginden veya sergileyen kisi veya markanin kim oldugundan..
Murat Germen, fotografin cogaltma ozelligini bu aura serisinde kullanmiyor. Aksine bu 16 adet fotografi tek basim olarak bu sergide karsimiza cikariyor. Boylelikle yapitlarin biricikligini gundeme sokuyor ancak ve ancak bu fotograflarin karsisinda gercekten bir auradan soz edebildigimize isaret ediyor. 
Sanatci ote yandan da,  'piyasa ekonomisi'ni elestirmek uzere, sanatin sergilendigi bazi mekanlarla alisveris yaptigimiz pazar yerleri arasinda fazla fark kalmadigini gosteriyor bu fotograflarda. 

Sergi 10 Aralik'a kadar galeri cam da gorulebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder