8 Ocak 2011 Cumartesi

Enis Batur' dan Fisildanmalar

"Herkesin kitapliginda gizlerini mahfuz tutan bir bulmaca uslubu bekler: bir raftaki kitaptan bambaska bir raftakine seken, aralarini dolduran ciltlerden bagimsiz bir komsuluk iliskisi kuran, disaridan gelip bakanin o dizilisi kesinkes bilemeyecegi, yeniden karamayacagi bir duzen"

1 yorum:

  1. yanyana dizili kitaplar, bir kalenin kolayca yıkılmayacak surlarına benzemez hiç, ciltler içlerinde tuttuklarıyla birbirlerine her zaman yapışmazlar; iterler, çekerler birbirlerini, ne ki kitapları yanyana dizenin niyeti korunaklı bir alan kurmaktır kendine; nerede? o güçlü kaleyi inşa etmeye en uygun yer dışarıda mıdır? uzakta mıdır?

    yanyana dizili kitapların içine gire çıka duvarı kendi benliğinde örmeye başlar kişi, bir araya gelmeyeceği sanılan sözler, cümleler, ayrılmamak üzere yapışıp yekpare bir kale duvarı olarak yükselir, olması gereken de budur; sizin kim olduğunu dünyanın içine bıraktıklarınız mı belirler her zaman yoksa dünyadan içinize aldıklarınız mı? hele de bu dünyadan çekip gideceğini biliyorsanız dünyanın içindeki bir kaleye sığınmak mıdır çare yoksa bir kaleyi içerde başlatmak mı?

    YanıtlaSil