30 Eylül 2009 Çarşamba

Error is everywhere: Etcetera, Erorist Enternasyonel'i Sunar


Antrepoda gezinirken aniden gozunuze bir kabare sahnesi carpiyor.Burasi, icinde kaybolunacak, hatalarin olumlu seylere donusebilecegi bir bulusma noktasi. Iste karsinizda Erorist Enternasyonel. Icerisi sanki tum yanlisliklara ragmen insanin dogru yerdeyim deyip kendini ait hissedebilecegi bir mekan. Icki, sigara icmek, kumar, politik ve siyasi hatalar, her sey hos goruyle karsilanabilir. Erorizm tam da bu dusunceler uzerine kurulmus. Edimlerini yanlisliklar uzerine kuran calisma ve felsefe anlamina geliyor. Ustelik icinde barindirdigi kelime oyunu ile terorist ve erotizmi de cagristiriyor. 
Sanatcilar projeyi gerceklestirmeden iki ay once istanbul'a gelip calismaya baslamislar. Etraflarindaki calisanlara sorular sorup ortaya cikan isimleri google' da arastirmaya baslayip erisimi engellenen sayfalarla karsilastiklarinda dogru yolda olduklarini dusunmusler. Sonuc olarak kabarede tur atarken karsinizda aniden Hrant Dink, Deniz Gezmis veya  Yilmaz Guney'i gorebiliyorsunuz.
Antrepoda en cok begendigim islerden biriydi. Gozunuzde canlanan bu kabereye adim atar atmaz kendinizi daha bir rahatlamis hissediyorsunuz cunku burada eserin karsisinda yasadiginiz  akil karisikligi, saskinlik bile mubah. Hatta sizi oraya ait kilan seyin ta kendisi.  Bir bakmissiniz kabarenin izleyicilerinden biri olmussunuz. Seyirci ile aktorler yer degistirmis, sanat eseri ve nesnelerle etkilesime gecmissiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder